Zdrowie z noni. Nieocenione właściwości zdrowotne noni
Pozytywny wpływ Noni [na organizm człowieka został odkryty oraz już poznany ponad 2 tysięcy lat temu. Produkt ten ma szerokie zastosowanie medycynie oraz również w ajurwedzie. Indyjskie Noni – Indian Noni (Morwa Indyjska) roślina ma bardzo bogate źródło składników odżywczych oraz minerałów.
W chwili obecnej istnieje możliwość wyselekcjonowano z Morwy Indyjskiej ponad 100 substancji biologicznie czynnych w postaci: protein, enzymów, witamin, antyoksydantów, biopierwiastków czyli to, czego potrzebuje nasz organizm ludzki do prawidłowego jego funkcjonowania.
Produkcja wytwarzanie Morwy Indyjskie
]Morwa Indyjska doskonale wspomaga system immunologiczny/ odpornościowy człowieka. Sok Noni jest produkowany w południowych Indiach. Tłoczony codziennie ze świeżych, ręcznie zbieranych i starannie segregowanych owoców, rosnących tylko w swoim naturalnym oraz nieskażonym środowisku. Wytrawny smak zawdzięczany jest dzięki temu, że jest to czysty biologicznie sok – wyłącznie 100 % owoców, nic więcej. Bez dodatków smakowych w postaci substancji słodzących czy też konserwujących. Cały proces produkcji oraz pasteryzacji soku przebiega w konkretny i kontrolowany sposób. W zamyśle prastarego ajurwedyjskiego przepisu tzw. ,receptury zimnej pasteryzacji”. Dzięki temu produkt wyróżnia się na tle innych najwyższą jakością. Zachowuje on wszystkie właściwości odżywcze oraz prozdrowotne jako świeżo tłoczony sok.
Pochodzenie produkcji soku z noni
Sok pochodzi dokładnie z południowej części Indii. Owoce rośliny zbierane są z terenów pomiędzy Bangalore, a Chennai aż do granic Madurai. Obszary te są ogromne, gdzie obszar gdzie Morinda Citrifolia rośnie całkowicie dziko (dzięki temu sok z Morwy Indyjskiej jest mocniejszy w swoim w działaniu, skuteczniejsze oraz bez jakichkolwiek nawozów) Tereny, na których dojrzewają owoce, dzierżawione są od miejscowych mieszkańców lub rolników- zamieszkujących te tereny od wielu lat. Dzięki doświadczeniu tamtejszej ludności owoce zbierane są w idealnym czasie oraz przetwarzane według recepturalnych zasad Ajurwedy.
Więcej na stronie https://pijnoni.pl/o-noni/
Najnowsze komentarze